Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Un Görmek

Rüyada Un Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Un :
Danyal (a.s.)'ın yorumuna göre: Rüyada un görülmesi zahmet çekmeden elde edilen mala yorumlanır. Rüyada görülen un cinsine göre tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında arpa unu görmesi; o kimsenin doğruluğuna, kişinin rüyasında kuş darısı unu görmesi; o kişinin zorla hasis bir kişiden mal alacağına, bir kişinin rüyasında un sattığını görmesi; o kimsenin dinini dünyasına değişeceğine delalet şeklinde yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Un :
Danyal (A.S.) diyor ki: Un, zahmet çekmeden kazanılan helal maldır. Arpa unu; dinde doğruluğa, kuş darısı unu; hasis bir adamdan az bir mal temin etmek için zorluk çekmektir. Un satan, dinini dünya ile değişir.
Ebu Said'ül Vaaz şöyle diyor: Buğday unu; çok, çabuk ve helal ticarete delalet eder. Pirinç unu; zahmetle elde edilen maldır. Hububattan herhangi birinin ununu görmek; o hububatın tabiri gibidir. Un rüyası yorumcular tarafından iyi sayılmıştır. Undan imal edilen yiyecekler ilim ve islamdır.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Un :
Rüyada buğday unu görmek helal mala, arpa unu görmek, dinde istikamete, pirinç unu güçlükle elde edilen mala işarettir.Rüyada görülen buğday unu rızıktır. Pirinç unu nimettir.Bazen buğday unu şerefli ilme, yolculuğa, mala, ticarete, mal ve silahtan hazırlığa, kaleye, din ve hidayete ve hastalıklardan kurtulmaya işarettir.Buğdaydan başkasının unu, hastalıktan iyileşmeye, yenmeleri de fakirliğe işarettir. Buğday unu, toplu mal ve ailedir.Buğday ununu hamur etmek, rüyayı göreni akrabalarına kavuşturacak yolculuktur. Arpa ununu hamur ettiğini gören kimsenin mümin olduğuna ve düşmanlarına zafer bulmasına işarettir.

İhya Rüya Tabirleri
Un :
Buğday unu mal ve rızka, aile bireylerine, Buğday ununuyla hamur karmak akrabaları ziyarete, Arpa unun hamuru din ve takva güzelliğine, Pirinç unu güzel nimete, Diğer hububatın unları hastalıktan kurtulmaya, Un satıcısını görmek zorluktan so a erilecek kolaylığa, hazır rızka ve tabi olduğu hakkı başkasına da duyurmaya, Un elemek hakkı batıldan ayırmaya, un eleyeni görmek adil yargıca, Elek yahut diğer un eleyicileri görmek, insanların hükmüyle güzel yönetildikleri kanun ve nizama, Yırtık ve dilik elek görmek kötü kanunlara, hak ile batılı karıştıran kötü yönetime delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Hamur.)
Tiflisi Tabirleri
Un :
» Hz. Danyal (a.s): Gökyüzünden kar yağar gibi un yağdığını görmek; yağan un miktarınca hiç ummadığınız bir yerden elinize helal mal geçeceğine işarettir.

» Müellif: Un görmek; zahmetsizce elde edilen helal mala ve nimete işarettir.

» İbn-i Sîrîn: Un çeşitleri şöyle yorumlanır:

Arpa unu; inancın sağlamlığına…

Buğday unu; ticaretten çok kazanç elde edileceğine…

Ucuz un;  az miktarda kazanca işarettir.

» Cabir Mağribî: Un satmak; dinini dünyasıyla kazanan kişiye işarettir.

---
Un rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.