Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Uyuz Görmek

Rüyada Uyuz Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Uyuz :
Bir kimsenin rüyasında kendisinin uyuz olduğunu görme o kimsenin yakınlarından kendisini üzecek bir haber geleceğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında başka bir kimsenin vücudunda uyuz görmesi; o kimsenin üzüleceğine, işleri hususunda darlığa düşeceğine, görevine son verileceğine ve âmirlerinden keder ve üzüntüye sebep olacak kötü sözler işiteceğine delalet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Uyuz :
Uyuz olmak; mal, çirkin söz yahut tiksinilecek bir duruma delalettir.
Ibn-i Sirin şöyle diyor: Uyuz olduğunu gören, zahmetle mal kazanır. Kaşıdığı yerden su çıktığını gören, yorulmadan mal elde eder. Vücuttaki uyuzun hemen iyileştiğini görmek; mal husulüne yahut üzüntüden kurtulmaya işarettir. Vücudunda uyuzdan eser kaldığını görmek; mal biriktirmeye delalet eder.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Uyuz :
Rüyada uyuz, veba hastalığıdır. Uyuz olduğunu ve uyuzlarını kaşıdığı halde ondan sarı su ve irin gibi şeylerin çıkmadığını görmek, o kimsenin, akraba ve dostları tarafından gelen üzüntü, keder ve meşakkat içerisinde olmasına işarettir. Eğer uyuz bedeninde ise zahmeti kardeşi ve geçimindendir.Uyuz sağ elinde ise zahmeti geçiminden olur.Eğer uyuz sol elinde ise ortağı yahut erkek kardeşi tarafından ona erişecek üzüntü ve kedere işarettir.Eğer uyuz yanağında ise üzüntü ve kederi kabilesi tarafındandır.Uyuz karnına sirayet ederse üzüntü ve kederi mal ve evladı tarafından olur.Uyuz sulu olursa, üzüntü ve sıkıntı ile elde edilen maldır.Uyuzunu kaşıyıp ellerine bulaştırsa ve yaralasa yine tabir aynıdır. Eğer uyuzda kan ile karışık irin olursa zikredilen şeylerin miktannca eline artan mal geçer. Uyuzdan kendisine zarar gelirse rüya sahibi bir mihnet ve meşakkatta maliyle kendisine yardım edecek birisini ister.Bazıları da, uyuz kaşımak, üzüntü ve kedere ve kötü bir kavmin kendisine eziyet vereceklerine işarettir, dediler. Kendisinde uyuz veya başka bir hastalık olduğunu gören, fakir ise işi kolaylaşır ve zengin olur. Zengin isereisliğe işarettir. Bu hastalığı oğlunda görse, oklunun kendisine itaat etmemesine, hanımından görmesi ise hanımının her işinin çirkin ve rüsvay olmasına işarettir. Rüyayı görenin ilişkisi olduğu herkes hakkında bu rüyaaynıdır. Boynunun uyuz oldugunu gören kimsenin üzerine borç birikir. Rüyada uyuz fakirlik ve çoluk çocuk istemektir. Vücudunu kaşıdığını gören kimse, aiie ve akrabaların halini araştırır ve onlardan sıkıntı ve meşakkate girer. Kaşımakla uyuzun sakinleştiğini gören kimse sıkıntı ve zahmetsebebiyle hayra ve üzüntüden kurtulmaya ve rahata nail olur.

İhya Rüya Tabirleri
Uyuz :
Veba hastalığına, Uyuz olmak ve kaşınmak, akraba cihetinden gelecek üzüntü ve sıkıntılara; Uyus hastalığına yakalanmak işlerin düzelmesine, zengin olmaya, zengin için makam ve mevki edinmeye delalet eder.
Tiflisi Tabirleri
Uyuz :
» İbn-i Sîrîn: Uyuz görmek; mal ve murat demektir.

Uyuz olduğunuzu, kaşındığınızı ve kaşıdığınız yerde irin toplandığını görmek; mal elde edeceğinize işarettir.

---
Uyuz rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.