Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Çıplak Görmek

Rüyada Çıplak Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Çıplak :
Temiz bir insanın rüyasında kendisini çıplak görmesi; her türlü tasa, gam ve kaygıdan kurtulacağına yorumlanır. Ahlâksız bir kimsenin rüyasında kendisini çıplak görmesi; onun keder, üzüntü ve kaygıya düşeceğine, kişinin rüyasında üzerindeki elbiselerinin yırtık olduğunu görmesi; o kimsenin refaha ulaşacağına, eğer kişinin üzerindeki elbiseleri yırtık değilse bu takdirde görmüş olduğu rüya; onun sıkıntı ve üzüntüye maruz kalacağına işaret şeklinde tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında elbiselerini çıkardığını görmesi; o kimseye zahirde öğüt veren ve dost görünen, düşmanlığını gizleyen bir düşmanı olduğuna yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında kendisini bir mecliste çıplak olarak görmesi; o kimsenin rezil ve rüsvâ olacağına, rüyasında bir yerde tek başına çıplak olduğunu gören kimsenin; düşmanı tarafından bir hatasının araştırıldığına ve fakat buna muvaffak olamayacağına delalet eder. Rüyanızda çıplak olduğunuzu ve halktan da utandığınızı, ancak örtünecek bir şey bulamadığınızı görmeniz; sizin zarar ederek fakirleşeceğinize delalet eder. Üzüntülü bir kimsenin rüyasında kendisinin çıplak olduğunu görmesi; o kimsenin keder ve üzüntülerinden kurtulacağına yorumlanır. Bazı rüya tabircilerinin çıplaklık ile ilgili yorumları şöyledir: Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Rüyanızda anadan doğma çıplak olduğunuzu görmeniz; zahmet ve meşakkat çekeceğinize ve halkın önünde rezil ve rüsvâ olacağınıza delalet eder. Rüyanızda arkanızdaki elbiseyi çıkarıp çıplak kaldığınızı görmeniz; size sevgi gösterisinde bulunan hilekâr bir düşmanın musallat olacağına yorumlanır. Kirmânî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin bir mescidde soyunduğunu görmesi; o kimsenin günahlarından kurtulacağına, bir rivayete göre de: Dinî vazifelerini yerine getirmeye gayret göstereceğine işaret eder.
Nablusi Rüya Tabirleri
Çıplak :
Rüyada çıplaklık, iç yüzünün selametine delalet eder. Bazan da insana pişmanlık verecek şeye delalet eder. Bir kimse rüyada elbiselerini çıkardığını görse, o kimse için zahirde öğüt verip dost görünen ve düşmanlığını gizleyen bir düşmanı olduğunu anlar. Rüyada bir mecliste çıplak olduğunu gören kimse rezil ve rüsva olur. Bir yerde tek başına çıplak olduğunu görse, o kimsenin düşmanı onun bir hatasını araştırır. Ancak maksadına kavuşamaz.
Avret mahallini farkedemeyen bir kimse kendisinin çıplak olduğunu ve halktan da utanmadığını görse, bir iş yapar ve işte çok çalışmak suretiyle yorulur. Rüyada çıplak olduğunu, halktan da utandığını ve kendisini örtecek bir şey aradığım ancak bir şey bulamadığını gören kimse, zarar eder ve fakirleşir. Halkın kendisinin avret mahalline baktıklarını gören kimse, vali ise azledilir veya devlet hizmetinde bulunan başka bir kimse ise, rütbe ve makamından ayrılır.
Hasta olan bir kimse, san renkli bir elbisesinden soyunduğunu görse, o kimsenin iyileşmesine delalet eder. Kırmızı ve siyah elbiseden soyunmanın tabiri de böyledir. Eğer soyunduğu elbise kirli olursa, o kimse kederden kurtulur. Bazı tabirciler, çıplak olmak ithamdan kurtulmaya delalet eder, dediler. Köle olan bir kimse soyunup çıplak kaldığını görse, azad olur.

---
Çıplak rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.