Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Nebi Görmek

Rüyada Nebi Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Nablusi Rüya Tabirleri
Nebi :
Rüyada Nebilerden birini görmek, babaya delalet eder. Çünkü, babanın çocuğuna şefkatli olduğundan, onu dünya ve ahirette Cehennemden esirgemesindendir. Peygamber, hocaya da delalet eder. Çünkü hoca talebesinin peygamberin adabı ile terbiye eder. Kuran'dan bildiği şeyi öğrenen bir muallime de delalet eder.
Bir kimsenin rüyada peygamberleri onlaıa, uygun bir şekilde görmesi veya onlara namazda uyması yahut onların yoluna uyması ya da peygamberin o şahsa yenilecek bir şey yedirmesi veya güzel bir şey içirmeleri yahut ona bir şey öğretmesi veya bir şey haber vermeleri o şahsın peygamberlere uymasına delalet eder. Bunların aksi ise, yani, onlara muhalefet etmesi, onların önüne geçmesi ya da onlara dar yollar göstermesi yahut onları istihza edip kovması ya da meşru ve iyi şeylerde onlara muvafakat etmemesi, o kimsenin bid'at ve sapıklık içinde olmasına delalet eder.
Bazan da o şahıs, devlet adamlarının birisinden bir sıkıntı ve zahmete uğrar. Çünkü peygamberleri görmek, melike delalet eder. Zira onlar da dünya ve ahiret melikidirler. Onları görmek, alimlere de delalet eder. Çünkü alimler, Allah (C.C.)'ı hakkiyle bilirler. Namaz, zekat, tevhid gibi şeylerde Allah (C.C.)'a manen yaklaşmışlardır.
Nebileri görmek, hakim, hatip, maliyeci veya terbiyecilere de delalet eder. Çünkü onlar halkı Allah (C.C.)'a yöneltmektedirler.
İhya Rüya Tabirleri
Nebi :
Rüyada nebi görmek hocaya, alim bir zata, babaya; izzet ve şerefe, doğru istikamet ve halis amele, dünya hayatının türlü hallerine delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Peygamber.)

---
Nebi rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.