Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada A'raf Sûresi Görmek

Rüyada A'raf Sûresi Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
A'raf Sûresi :
Nüzhetü'l-Mecâlis adlı kitaba göre bir kimsenin rüyasında A'raf Sûresi'ni okuması; o kimsenin garip olarak öleceğine işaret eder. Bir başka yoruma göre bu rüyayı gören kimse her ilim dalından tahsil ederek nasibini alır ve bilgili bir hale gelir. İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Rüyasında A'raf Sûresi'nin tamamını veya bir kısmını okuduğunu gören kimsenin; halis dindar bir kişi olduğuna ve sonunun da hayır olacağına yorumlanır. İbn-i Kesîr’in yorumuna göre: Böyle bir rüya gören kimsenin düşmanlarına galip geleceği muhtemeldir. Câfer-i Sâdık'ın yorumuna göre: Böyle bir rüya gören kimse her zaman Allah'ın rızasını kazanır ve duası kabul olur. Nâfî ve Kirmânî'de aynı yorumu yapmaktadır. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Böyle bir rüya gören kimse; imanlı ve dinine bağlı olur. Bir yolculuğa çıkar fakat gecikmeden tez bir şekilde geri döner. Şeytan şerrinden ve düşman şerrinden emin olur. A
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
A'raf Sûresi :
Ibn-i Sirin diyor ki: A'raf Suresini rüyasında kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören, halis bir dindar olur. Akıbeti hayırdır.
Kirmani demiştir ki: Rüya sahibi Tur-u Sina'yı(*) ziyaret eder. Düşmanını fena bir halde görerek memnun olur.
Cafer-i Sadık'a göre Hakk Teala Hazretleri rüya sahibinden razı olur. Güvenilir bir insan olduğundan kendisine bırakılan emaneti muhafaza eder.
Nafi ve Ibn-i Kesir şöyle diyorlar: Her ilimden kısmeti olur. Gurbette vefat eder.
Abdulgani buyurmuştur ki: Dindar bir mü'min olur. Sefere gidip çabucak döner. Seytan şerrinden korunur. Düşmanının kötü halini görüp, sevinir.

---
A'raf Sûresi rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.