Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Elbise Görmek

Rüyada Elbise Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Elbise :
Rüyada elbise görülmesi değişik şekillerde yorumlanmaktadır. Bir memurun rüyasında yeni bir elbise giydiğini görmesi; yüksek bir makama getirileceğine, tüccardan birinin görmesi; kazanacağına, zengin bir kimsenin görmesi; daha çok kazanacağına, fakirin görmesi; rızkının artacağına, halktan birinin görmesi; ucuzluk olacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında sırtındaki elbisenin yırtıldığını ve bunu da tamir etmediğini görmesi; o kimsenin tutuklanacağına, kişinin rüyasında yırtık elbisesini tamir ettiğini görmesi; onun bir çocuğunun olacağına delalet eder. Kişinin rüyasında yamalı elbise giydiğini görmesi; o kimsenin nimete nail olacağına, ipekten dikilmiş elbise giydiğini görmesi; o kişinin hayra ereceğine, din adamlarının ipekten elbise giydiklerinin görülmesi; onların dünyaya meyi ettiklerine yorumlanır. Kişinin rüyasında ketenden dikilmiş bir elbise giydiğini görmesi; o kimsenin şöhrete ereceğine, kullanılmış bir elbise giydiğini gören; bazılarının yorumuna göre evliliğe, bazılarına göre de hastalığa yakalanmaya ve savaşa gitmeye yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında temiz bir elbise giydiğini görmesi; o kişinin kalpli birisi olduğuna, kirli elbise giydiğini görmesi ise; o kimse kötü kalpli birisi olduğuna işaret eder. Sâlimî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında üzerindeki elbisenin ıslanmış ve üzerine yapışmış olduğunu görmesi; o kişi eğer yolculuğa çıkmaya niyetli ise o yolculuğu yapmayacağına, eğer başka bir iş için niyetli ise o niyetinin gerçekleşmeyeceğine işaretle tabir olunur. Rüyanızda sırtınızdaki elbiseyi çıkarıp bir başkasına verdiğinizi görmeniz; sizin fakirlikten kurtulacağınıza, bir erkeğin rüyasında kadın elbisesi veya bir kadının rüyasında erkek elbisesi giydiklerini görmeleri; onların zina yapacaklarına yorumlanır. Rüyanızda elbisenizi yıkadığınızı görmeniz; keder ve sıkıntıdan kurtulacağınıza, rüyanızda elbisenizi lekeli olduğu için yıkadığınızı görmeniz; sizin günah işleyeceğinize, elbisenizde kan lekesi olduğu için yıkadığınızı görmeniz; tevbe edeceğinize, elbisenin pis oluşundan dolayı yıkadığınızı görmeniz; haramlardan vazgeçmek için tövbe edeceğinize, elbisenizde meni lekesi olduğu için yıkadığınızı görmeniz; zinadan tövbe edeceğinize işaret eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Elbise :
Rüyasında yeni elbise giydiğini gören memur, bulunduğu yerde yükselir. Tüccar; iyi kazanır, kar eder. Zengin; malını arttırır. Fakir refaha çıkar. Bu rüya ziraatçi için bereket, halk için ucuzluktur.
Giydiği yeni elbisenin yırtıldığını ve bunu tamir edemediğini gören, hapse girer. Eğer elbisesinin yırtığını diker ve düzeltirse evlat sahibi olur. Rüyada yamalı elbise giymek; köle için maraz, hür için ni'mettir. Ince elbise giyenin içi dışı birdir. Bir rivayete göre rüya sahibinin niyeti hayırlıdır. Başka bir görüşe göre ise, biriktirilmiş mala kavuşmaya delalet eder.
Islam hukuku ile uğraşan fakih veya fukaha dediğimiz din alimleri için ipek elbise giymek, hayırlı değildir. Bu rüya Islam Seri'atı hakkında hüküm veren alimlerin dünyaya meyledeceklerine, halkı bid'ate davet edeceklerine işaret eder. Ipek kumaştan elbise giymek; Islam uleması haricindekiler için iyidir. Aynı rüya halk için cennete girmelerini sağlayacak ibadet ve hayırlı amellere, yüksek makama veya başkanlığa delalettir. Bir rivayete göre, şerefli bir kadınla evliliktir veya cariye almaktır. Tabirci rüya sahibinin halini ve makamını dikkate almalıdır.
Kirmani'ye göre, üzeri işlemeli elbise giyen; salihlerden ise, dini kuvvetlenir. Takvası artar. Fesat ehli ise ceza görür. Bunların haricindekiler için rüya, çiçek hastalığına delalet eder.
İhya Rüya Tabirleri
Elbise :
Yeni elbise memur için bir üst derece, tüccar için kazanç, zengin için ziyade mal, yoksul için refah, ziraatçi için bereket, dier insanlar için ucuzlukla, Yeni elbise helal mala, Temiz elbise kalp temiziliğine, kirli elbise kalp kirliliğine, Yeni elbise yırtılır ve bu yırtık dikilir yahut tamir edilirse evladı olmaya, yırtığı dikemezse hapse girmeye, Yamalı elbise işçi için hastalık, diğerleri için nimete, İnce ve parlak elbise hayırlı işe niyet etmeye, içi dışı bir olmaya, sevinç ve sürura; böyle birelbise kadın için hayır ve nimete erişmeye, İpek elbise takva ehli ve alimler için dünyaya meyletmeye, diğerleri için hayır ve iyiliklere, İşlemeli elbise kadın için süs ve bezeğe, ilim ehli için takva ve mertebeye, fasıklar için cezayı gerektirecek birsuç işlemeye, çocuklar için çiçek hastalığına, Kendisine işlemeli elbise verilmesi bir yerden dünyalık gelmesine, Yün veyla keten elbise kadın-erkek herkes için hayra, böyle bir elbiseyi toplamak yahut saklamak mala, Kullanılmış elbise hastalık yahut yolculuğa, İpek ve açık parlak renkli elbise kadın için letafet ve zerafete, Kadının vücut hatlarını belli eden dekolte elbise fitne ve dedikoduya, Kırmızı renk elbise erkek için dünyanın ona meylederek ahireti ihmal etmesine, Yırtık pırlık, lime lime elbiseleri üst üste giymek vefat etmeye, Elbisenin enine yırtılması gam ve kedere, boyuna yırtılması gam ve kederden kurtulmaya, Kadının elbisesinin yırtılması ayıplı bir durumun ortaya çıkmasına yahut yoksulluk çekmeye, Elbisenin ıslanarak vücuda yapıştığını

---
Elbise rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.