Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Gök Görmek

Rüyada Gök Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Gök :
Bir kimsenin rüyasında şöyle masmavi ve berrak bir gök görmesi; o kimsenin sonsuz sevincine ve huzuruna, kişinin rüyasında bulutlu ve kapalı bir gök görmesi; herhangi bir hadise nedeni ile çok üzüleceğine, kişinin rüyasında korkutacak nitelikle gök gürültüsü işitmesi; o kimsenin benliğini derin acı ve ıstırapların saracağına yorumlanır. Rüyanızda ateş gibi kızarmış bir gök görmeniz; yakında hayatınız da önemli değişikliklerin olacağına, rüyanızda göğe doğru yükseldiğinizi görmeniz; makam ve rütbenizin yükseleceğine, rüyanızda gökten düştüğünüzü görmeniz; iş hayatınızda önemli bir sarsıntı geçireceğinize ve bundan dolayı da uzun süre kendinizi toparlayamayacağınıza işaret eder. Bir kimsenin rüyasında göğün kendisi ve aile ferdlerinin üzerine düştüğünü görmesi; o kimsenin evinin tavanının yıkılacağına, rüyasında hasta olan bir kimsenin üzerine gök düştüğünü görmesi; o kimsenin öleceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında kendisini birinci kat göğe çıktığını görmesi o kimsenin vezir (bakan) olacağına veya bakanın hizmetine gireceğine kişinin rüyasında kendisini ikinci kat göğe çıktığını görmesi; toplumun o kimseden edep öğreneceğine, rüyasında üçüncü kat göğe çıktığını görenin nimete ereceğine, dördüncü kat göğe çıktığını gören kimsenin; mülke ve saltanata nail olacağına, beşinci kat göğe çıktığını gören kimsenin; emniyet müdürlüğüne veya benzeri bir hizmete tayin edileceğine, altıncı kat göğe çıkanı kimsenin; fıkıh ilmi ve hâkimlik görevi gibi bir nimetle rızıklanacağına, yedinci kat göğe çıktığını gören kimsenin; emlâk ve araziye nail olacağına işaret şeklinde tabir olunur. Rüyanızda gök kapılarının açıldığını görmeniz; sevince, hayra ve nimete nail olacağınıza, rüyanızda düz bir şekilde göğe çıktığınızı görmeniz; zarar ve ziyana uğrayacağınıza yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Gök :
Rüyasında göğün birinci katında olduğunu görenin, eceli yaklaşmıştır. Göğün ikinci katında olmak; ilim ve hikmettir. Göğün üçüncü katı izzet ve ikbalin artmasıdır. Talih güzelliğidir. Dördüncü sema; padişahlara ve alimlere yakın olmaktır. Beşinci sema; korku ve üzüntüye uğramakla tabir olunur. Göğün altınca katı; saadet ve mertebenin büyümesidir. Kendini yedinci semada görenin, kuvvet ve kıymeti yücelir. Refahı artar, bahtiyar olur.
Semaya çıktığı halde, kapısını kapalı bulan, arzusuna nail olmaz. Göğe bakamayıp başını yere eğenin işleri bozulur, bedbaht olur. Semaya yükseldiğini gören; uzun bir yolculuğa çıkar. Bunun neticesinde, birçok hayır ve menfaat sağlar. Gökyüzüne yürüyerek çıkan ve bir daha geri dönmeyen; ömrünün sonuna gelmiştir. Başını semaya ulaşmış gören; büyük makam sahibi olur. Gökyüzünden bir ses duymak; hayra delalet eder.
Semada bir bina yapan, kısa zaman sonra vefat eder. Gökten az miktarda kum ve toprak yağması; hayırdır. Yağan kum ve toprak çoksa; iyi değildir. Gökten ateş, akrep ve taş düşmesi; o bölge halkının başına gelecek belayı haber verir. Semaya bir iple asılı olduğunu görmek; hayırdır. Gök kapılarının açık olması; duanın kabulüne, bereketli yağmurlara delalettir. Semaya bir merdivenle yahut başka bir vasıtayla çıktığını gören; devlet sayesinde izzet ve ni'met sahibi olur. Merdivensiz olarak çekilmek; korku habercisidir.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Gök :
Gökten evler üzerine ateşin düştüğünü görmek, Allah (C.C.) tarafından halka gelecek hastalık ve ölümdür. Göğe tamamen çıktığını görse, işin sonuna da kavuşur. Yine yeryüzüne dönse, yerildiği şeyden kurtulur. Yerinden düşse, ona anz olan ve azalarında kırık ve çıkık miktarınca, onun halinde noksanlık ve helak meydana gelir. Rüyada göğe çıkan, uyanıklıkta hasta ise ve gökten yere tekrar inmese, o kimse o hastalıktan ölür. Tekrar yere inse, onun zararı ve hastalığı son haddine varır. Aile ve yakınlarının ümidi kesilir so a inşallah yine bundan kurtulur. Bir kimse rüyada merdiven veya bir iple semaya çıktığını görse, izzet, yükseklik ve korkuya işaret eder.

---
Gök rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.