Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Göz Görmek

Rüyada Göz Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Göz :
Rüyada göz görülmesi genel olarak din ile yorumlanır. Bir kişinin rüyasında kendisini kör olmuş veya gözlerinin çıkmış olduğunu görmesi; o kimsenin büyük bir günah işleyeceğine, bir başka yoruma göre de o kimsenin dünyada mutlu olacağına ve rızkının bolluğuna yorumlanır. Kişinin rüyasında iki gözünün birden beyaz olduğunu görmesi; o kimsenin uzun zaman keder ve üzüntü içinde kalacağına işaret şeklinde tabir olunur. Ebu Saîd el-Vâiz'in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında gözlerinin değiştiğini görmesi; o kimsenin görüş kudret ve kuvvetini kaybedeceğine, kişinin rüyasında gözlerini kapanmış olarak görmesi; o kimsenin hüzne kapılacağına, kendi dinini bırakıp başka bir dine gireceğine ve Kur'an okumasını unutacağına, kişinin rüyasında aslında kör iken gözlerinin görmekte olduğunu görmesi; o kişinin hak dine gireceğine, kişinin rüyasında kör bir adam görmesi; o kimsenin gurbete çıkacağına yorumlanır. İbn-i Kesîr’in yorumuna göre: Rüyanızda gözlerinizde bir hastalık olduğunu görmeniz; evlâdınızın olacağına, rüyanızda kör bir kişinin elinden tutup gezdirdiğinizi görmeniz; kötü yola düşen birisini o kötü yoldan kurtaracağınıza delalet eder. Rüyanızda tek gözlü bir kimse görmeniz; hayra yorumlanmaz. Çünkü Deccal ve İblis tek gözlüdür. Zengin bir kimsenin rüyasında gözlerinden hasta olduğunu görmesi; o kimsenin malının bir kısmının elinden çıkacağına, bir yoruma göre de o kimsenin hastalanacağına işaret eder. Kişinin rüyasında gözlerinde ağrı olduğunu görmesi; o kişinin din yönünden fesada düşeceğine ve ölüme yaklaşacağına, kişinin rüyasında bu ağrının geçtiğini görmesi; hasta ise iyileşeceğine, dini yönden zayıf ise kuvvetleneceğine yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Göz :
Rüyada göz görmek dinle tabir olunur. Uyku aleminde gözlerinin görmediğini veya yerinden çıkmış olduğunu gören; büyük bir günah işleyerek gözünü islama kapatmıştır. Fakat, bir rivayete göre dünyada saadeti ve rızkı çok olur. Başka bir görüşe göre, çocuklarını kaybeder. Bir kısım tabirci, bu rüya sahibinin marifet ve idrak kabiliyetinin az olduğunu, etrafındaki insanların kıymetini bilmediğini söylemişlerdir. Rüyasında iki gözünün beyaz olduğunu gören uzun zaman üzüntü çeker.
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Göz; insanın dini, hidayeti, hak ile batılı birbirinden ayırması ve ileri görüşlülüğü ile tabir olunur. Rüyasında gözlerini garip ve değişik bir vaziyette gören; gözlerinin kuvvetini kaybeder. Gözlerinin herhangi bir madenden olduğunu gören; üzüntüye düşer. Gözlerini kapanmış gören; islamı terkeder, başka bir dine girer. Kur'an'ı unutur. Amayken görmeye başlayan; hidayete erer. Hakk'a iman eder. Gözlerin açılması tabirciler tarafından şunlarla yorumlanmıştır. Din, mal, evlat, ileri görüşlülük, iman, irşat yani Hakk yolunu öğretmek ve şifa.
Ibn-i Kesir şöyle diyor: Gözlerinin kör olduğunu görmek gurbete delalettir. Birinin görmeyen gözlerini tedavi etmek istemesine karşı çıkan, buna mani olan; haram bir fiil işler. Bu rüyanın aksini gören, muradına nail olur yahut günahlarına tevbe ederek Hakk'ın rahmetine erişir. Bir kadının bu rüyaları görmesi yukarıdakiler gibi yorumlanır.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Göz :
Rüyada görülen göz, kişinin dini ve hidayet ve sapıklık yolunu gören kalb gözüdür. Rüyada gözlerinin kör olduğunu gören kimsenin, çocuğu ölür. Bu rüyayı gören fakir veya hapis ise, yaptığı işi bir daha yapmayacağına işaret eder. Eğer bu rüyayı gören bir fdakete uğramışsa, o kimse kendisini felaketten kurtaracak birisini bulacağına işaret eder. Eğer bu rüyayı yolculuk yapmak arzusunda bulunan veya o anda yolculukta bulunan bir kimse görürse, o kimsenin bir daha vatanına dönmeyeceğine işaret eder. Rüyada bir topluluğun birbirleriyle kavga yaptıklarını ve kendisinin de kör olduğunu gören kimse, kendisiyle uğraşan kimseleri görmez. Rüyada gözlerinin yabancı bir kimsenin gözleri olduğunu görse, o kimsenin gözlerinin görmeyeceğine ve başka birisinin ona yol göstermesine işaret eder. Eğer rüya sahibi o yabancıyı tanıyorsa onun kızını alır veya ondan bir hayır görür. Bir kimse rüyada iki gözünün de kucağına düstüğünü görse, o kimsenin erkek kardeşi, oğlu vs. gibi akrabası ölür. Rüyada gözlerinin ağrıdığım görse, o ağrı onun dininde yaptığı eksiklik ve kusurdur. Gözsüzlüğün noksanlığa işaret etmesi daha fazladır. Borçlu olan bir kimse rüyada gözünü kaybettiğini veya kör olduğunu görse namazım terketmesi veya zekatını vermemesi ya da bir günah işlemesi sebebiyle o kimsenin dinine zarar erişir. Çocuğu olmayan salih bir kimse rüyada gözlemden rahatsız olduğunu görse, para yönünden zarara uğrar. Rüyada gözleriyle yürüdüğünü gören kimsenin hastalanacağına işaret eder. Rüyada gözlerine ilaç sürdüğünü gören kimse, dinini ıslah eder. Bazı tabirciler, rüyada kendi gözlerine ilaç sürdüğünü gören kimse, malını ıslah eder, bazılan da o kimsenin bir çocuğu dünyaya gelir ve o çocuk onların gözlerinin ışığı olur, dediler. Bazı tabirciler ise eğer o kimsenin sürülmüş ve kaybolmuş bir erkek kardeşi varsa onu arzu eder ve onun saflık haberini alarak sevinir, dediler. Bir kimse rüyada gözünün insanların zannetti ki erinden daha fazla kuvvetli ve keskin olduğunu görse, o kimsenin dince gizli olan durumu görünüşünden daha hayırlıdır.Gözlerinde beyazlık bulunduğunu gören kimseye, üzüntü ve keder erişir veya sevdiği bir kimseden aynlır. Rüyada gözlerinde perde bulunduğunu so a bu perdenin açılmasıyla gözlerinin ışıklandığını gören kimse, uzun bir müddetten beri kendisinden ayrılmış bir kimsesiyle bir araya gelir. Eğer bu rüyayı gören üzüntülü ise Allah (C.C.) onun üzüntüsünü giderir.

İhya Rüya Tabirleri
Göz :
İnsanın iman nuruna, kalb gözüne, feraset ve sezgi gücüne, Göz ucuyla bakmak kin ve nefrete, Birçok gözü olmak dindar ve salih kul olmaya, Tek gözlü olduğunu görmek, meselelere tek yönden bakmaya, yalnız bir taraftan menfaat beklemeye; dinen zayıflamaya,, erkek kardeşi yahut çocuğu varsa birinin ölmesine yahut doğru sözlü, mümin bir kimseye, Gözlerini yitirmek yardım görmeye yahut çocuğun vefat etmesine yahut kendisini ilgilendirmeyen şeylere bakmamaya, Şaşı göz üçkağıtçı ve yalancı insana, Güzel göz sevinç, neşe ve akllılığa, iman ve ilim aydınlığına, Çirkin göz kötü söz ve nazara, Kirpikleri yolunmuş göz dine zarar vermeye, Bir kirpiğinin yolunması, kendini rezil etmek isteyen düşmana, Sağ göz erkek, sol göz kız çocuğuna, Gözünü çıkardığını görmek bir çınanı deşmeye, bir iltihabı akıtmaya, Göz oymak uzun ömre, Göze perde inmesi üzüntü ve kedere, buna sabrederek erişilecek ecir ve mutlulğa, Gözkapakları malı koruyan her türlü tedbire ve onu gövenceye alan zekata, Gözkapakları sevinç ve mutluluk sebebi olan şeylere, Gözkapaklarının kenarı din ve imanı koruyan tedbir ve amellere, Gözde görülen çapak çocuğa, Gözün zayf görmesi haramlardan mümkün mertebe kaçınmaya, Gözleri yummak haramlardan kaçınıp, farz ibadetleri yerine getirmeye, Göz ağrısı ve ondagözlenen hastalık ve çirkinlik din ve dünyalıktaki noksanlığa, gerçeklere gözlerini tıkayıp batıl şeylerle ilgilenmeye delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Gözyaşı.)

---
Göz rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.