Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Ölü Ve Ölüm Görmek

Rüyada Ölü Ve Ölüm Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Ölü Ve Ölüm :
Danyal (A.S.) buyurmuştur ki: Rüyasında vefat ettiğini, yakınlarının ağladıklarını, yıkanıp kefenlenerek, kabre konulduğunu görmek; dinde fesada işarettir. Sayet kabre konulmazsa, işleri düzelir. Halkın cenazesinde yürüdüklerini gören, şeref ve şan sahibi olur. Lakin, dini bozulur. Eğer defn olunmaz ise, bilahare iyi olur. Vefat ettikten sonra yaşadığını gören; günah işler sonra tevbe eder. Bir rivayete göre bu rüya, uzun ömrün habercisidir. Rüyada birinin kendisine "Sen hiç ölmeyeceksin" dediğini gören, şehit olarak göçer. Öldüğü halde kimsenin ağlamadığını ve diğer işlemlerin yapılmadığını görenin mülkünün bir kısmı harap olur. Cenaze işlemlerinin yapılmadığını görenin, zararı devam eder. Uzun zamandan beri ölü olarak kabirde bulunduğunu gören; uzak yola gider, cahiller ve günahkarlarla arkadaş olur.
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: Ani olarak vefat etmek, mü'min için; rahat, kafir için; azaptır. Rüyasında ölümü sırasında güçlük çeken eza (eziyet) görür. Ölümü sebebiyle kendisini yıkayan şahsı öpen, tevbekar olur. Vefat ederek, teneşire yahut tabuta konan; devlet idaresine girer. Bundan menfaat görür.
Ibn-i Sirin (R.A.) diyor ki: Bir hükümdarın vefat ettiğini görmek, onun memleketinin harap olmasına işarettir.
Kirmani şöyle diyor: Ölürken zahmet çektiğini gören, nefsine zulmeder. Bir rivayete göre, borcunu öder. Niyeti varsa yola çıkar.

---
Ölü Ve Ölüm rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.