Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Sığır Görmek

Rüyada Sığır Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Sığır :
Rüyada sığır görülmesi mala yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir sığın kesip etini dağıttığını görmesi; o kimsenin hayırlı bir işe girişeceğine ve kısmetinin açılacağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında bir sığırın sütünü sağdığını görmesi; o kimsenin başka birisinden helal mal alacağına yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Sığır :
Rüyada vahşi sığır görenin eline, mal ve ganimet geçer. Vahşi sığırın derisi, başı ve eti malla tabir olunur. Dişisi; zevceye, yavrusu; çocuğa işaret eder. Bir rivayete göre başı, talih ve kudretle yorumlanır.
Ebu Said'ül Vaaz ve Kirmani diyorlar ki: Rüyasında vahşi inek bulan ve etinden yiyen güzel bir kadından mal temin eder. Avlamak maksadı olmaksızın vahşi bir sığıra ok veya kurşun attığını gören, bir kadına iftira eder. Vahşi bir sığırı avlamak için kurşun yahut ok atıp isabet ettiren, mal ve ganimet kazanır. Attığı kurşunu isabet ettiremeyen, arzusuna kavuşamaz.
Ibn-i Sirin sığır derisini mal ve zahireyle tevil ediyor.
Cabir'ül Mağribi şöyle diyor: Semiz sığır eti satın alan, zengin bir kadınla evlenir. Bir sığırın kendisine doğru geldiğini gören, mübarek bir yıl geçirir. Sığırın arkasını dönüp gtmesi, o senenin iyi olmayacağına işaret eder. Bir sığırın arkasından düştüğünü gören, müşkül, sıkıntılı bir yıl yaşar. Sığırın kendisini ısırdığını veya boynuzladığını gören, ailesinin ihanetine uğrar.
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Sığır, izzet ve helal maldır. Semiz sığır zengin, zayıf sığır fakir zevcedir. Yeşil sığır, dindar kadındır.
El Salimi diyor ki: Bir sığırın evine girdiğini gören, padişah veya yardımcıları sayesinde mal elde eder. Sığırı yularından tutup götüren, ahlaklı, dindar bir kadınla evlenir.
İhya Rüya Tabirleri
Sığır :
Bulunduğu durumdan terakki etmeye, mala, şerefe; Semiz ve besili sığır takva sahibi kadına, ucuzluk ve bolluğa; sıska ve zayıf sığır kıtlık ve sıkıntıya; Semiz sığır eti aldığını görmek zengin bir kadınla evlenmeye yahut eşinden dünyalık elde etmeye, Yükklü inek görmek eşinin hamile kalmasına yahut bolluk ve ucuzluğun hüküm sürdüğü bir seneye, İneğin sütünü sağmak ve bunu içmek zenginliğe, malın ziyadeleşmesine, izzet ve şerefe, İneği sadece sağmak mal biriktirip bundan sarfetmemeye, İneğin kendine doğru gelmesi mübarek seneye, ondan uzaklaşması iyi olmayacak bir seneye, Öküz veya ineğin tırmalaması hastalığa, onlardan birinin üzerine sıçraması şiddet ve üzüntüye, ısırıp boynuzları ile vurması ev halkından görülecek hiyanet ve eziyete, Sığır ve öküz boynuzu görmek çok mala nail olmaya, durumunun düzelmesine ve güzel isimle anılmaya, Sığır ya da öküzü bir ağaçta görmek yahut bunların ısırması çok günah işlediğine, Sığırın eve girip kendisini boynuzladığını görmek zarar ve ziyana uğramaya, ehli ve akrabası arasında güven içinde olmamaya, Sığırın eti ve sütü mal ve devlete, dince güzelliğe ve hastalıktan şifa bulmaya, Sığırın iç yağı ucuzluğa, bolluk ve mala, derisi mala, Sığır, çok verimli sürülmüş araziye, Semiz bir ineğe bindiğini görmek zenginliğe,zayıfına binmek yoksulluğa; ineğe binmek bazen evlenmeye yahut hanımının vefat etmesine, İnekle cinsi münasebette bulunduğunu görmek, inanılmayacak derecede bolluk yaşanacak bir seneye, Sığır sürüsü işlerin güçleşmesine, onları bir yere toplanmış görmek

---
Sığır rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.