Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Sövmek Görmek

Rüyada Sövmek Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Sövmek :
Rüyada sövmek, Sövülen kişi için zillete düşmeye, sövülen kişi için ise izzete erişmeye işaret eder. Bir kimsenin rüyasında birisinin kendisine sövdüğünü görmesi; o kimsenin söven kişinin eziyetine maruz kalacağına ve sonra sövülen kimsenin şovenden intikam alacağına yorumlanır. Rüyanızda kendinize yakışmayan bir sözle başkasına sövdüğünüzü görmeniz; sövdüğünüz kimsenin size üstün geleceğine işaretle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında kendisine halktan birisinin sövdüğünü veya iftira yaptığını görmesi; mazlum bir kimsenin zalim birisine galip geleceğine delalet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Sövmek :
Kirmani demiştir ki: Bir adama sövdüğünü gören, ona yenik düşer. Rüyada küfredilen kimse, küfredene galip gelir. Kendisine küfreden birine karşılık verdiğini gören, ona fenalıkla mukabele eder. Büyük bir zattan küfür işiten, ondan hayır görür.
Bazı tabircilere göre birine küfür ettiğini gören, onu hafife alır. Mekruh, çirkin bir iş yaptığı için, iyi bir zat tarafından azarlandığını gören; dalalete düşer. Büyükten küçüğe küfür; azarlanmaktır.
İhya Rüya Tabirleri
Sövmek :
Küfretmek, söven için yüceliğe, kendisine sövülen için zillete, Adi bir kimsenin iyi bir insana sövmesi, sövene o iyi kimseden gelecek belaya, Sövüldüğünü görmek, o cihetten gelecek eziyete, neticede intikamını almaya; Bazen sövülmek, söven kimse üzerindde bulunan hakka; Kendine iyilik eden velinimetini sövdüğünü görmek ana-babaya asi olmaya, Haktan yüz çevirmeye ya da o kimseye itaat etmemeye; Kayışıksız bir şekilde bir kimseye sövmek, sövdüğü kimseye mağlup olmasına, Birinin kendisine sövdüğünü ve iftirada bulunduğunu görmek, o kimseye zafer bulmaya, mazlumun zalime zafer bulmasına delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Küfür / Küfretmek.)

---
Sövmek rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.