Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Sultan Görmek

Rüyada Sultan Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Sultan :
Sultanın, bir mescide, bir şehre, bir köye veya bir haneye girdiğini görmek; orada yaşayanların felakete uğrayacaklarına işarettir. Padişah veya sultanla tartıştığını gören, arzusuna kavuşur. Sultan yahut padişahın elini kestiğini görmek; ona muhalefet etmektir. Sultanın yüksek bir yerden düştüğünü yahut sarığının veya kılıcının alındığını, bundan başka saçının traş edildiğini görmek; azline veya vefatına işarettir. Sultanın hasta olduğunu gören, hapse girer. Sultan olduğunu gören, buna ehil değilse, musibete uğrar. Ehil ise makam ve itibar kazanır. Padişahın kendi için seccade yahut yatak serdiğini gören, rızk ve mevki kazanır. Padişahı güleryüzlü görmek; şeref ve şöhrete delalettir. Padişahın kendisini bir işte kullandığını gören, hayır ve berekete kavuşur.
Sultanın kendisine bir şey verdiğini, elbise giydirdiğini veya bir yere bindirdiğini gören, layıksa bir vazifeye getirilir. Sultanın kendisine dünya malından bir şey verdiğini gören, şeref ve makam kazanır. Padişahla konuştuğunu gören, selamete çıkar.
Kirmani demiştir ki: Padişahla yemek yiyen veya kendisine bir yiyecek verdiğini gören, onun yüzünden üzülür. Sultanla tartışarak ona karşı delil getirdiğini gören, padişahla veya yardımcılarıyla görüşür. Padişahla bir yatakta yatmak, minderde oturmak onunla ata binmek, oturmak; devlet idarecilerine yakın olacak bir makama geçmeye işarettir.
İhya Rüya Tabirleri
Sultan :
mülkün gerçek sahibi Allahü Teala'ya; Sultanı hoşnut ve güleryüzlü görmek, ilahi ceza ile rüya göreni korkutan kimseye yahut Allah'ın rızasına erdiren işleri yapmaya, Sultanı gazaplı görmek namaz ve diğer emirlerdeki eksikliğe ve masiyet işlemeye, Sultaan olduğunu görmek ehli için mülke ve saltanata ermeye, ehli olmayan için, onun bulunduğu toplumda, alim ve takva ehlinin dışındakilere zarar verecek olan fitne ve karmaşaya yahut başka bir musibete, Meliki (hükümdarı, devlet başkanını, sultanı) öldürdüğünü görmek büyük bir iş talep etmeye ve bunu başarmaya, Hastanın melik olması ölmesine, Sultanla birlikte olmak, onun iltifat ve ikramı, sohbet ve diğer hallerin tamamı rüyayı gören için her türlü hayır ve iyiliklere delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Devlet Başkanı.)

---
Sultan rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.