Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Ashab-ı Kiram Görmek

Rüyada Ashab-ı Kiram Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Ashab-ı Kiram :
Rüyada Hz. Peygamber (a.s.)'in ashabını görmek; her yönüyle iyiliğe, hayır ve fazilete delalet eder. Bir kimsenin rüyasında ashabı kiramı güzel bir şekilde görmesi; o kimsenin itikad ve inancının ehl-i sünnet inancına ve itikadına uygun olduğuna delalet eder. Rüyanızda ashab-ı kiramdan birisinin size iltifat ettiğini görmeniz; bu gördüğünüz rüya sizin cami, çeşme ve yol gibi (toplumun menfaatına olan)sadaka-i câriye cinsinden bir hayır yapacağınıza delalet eder. Böyle bir rüyanın görülmesi aynı zamanda rüya sahibinin nesebinin, vicdanının, ahlâkının ve inancının temizliğine yorumlanır. Hz. Peygamber (a.s.)'in örnek ve temiz arkadaşlarını rüyada gören kimse; eğer fakir ise zengin olur. Çünkü onlar birçok yerleri fethettiler ve fakir iken ganimet elde etmek suretiyle zengin oldular. Ashabı kiramı rüyasında gören kimse; eğer zengin ise dünyaya fazla önem vermeyip âhireti tercih ettiğine ve malını Allah rızası için harcayacağına delalet eder. Bir başka yoruma göre de ashabı kiramı rüyada görmek; iyi geçinmeye ve sevgiye işarettir.
Nablusi Rüya Tabirleri
Ashab-ı Kiram :
Rüyada sahabe-i kiramı güzel halde görmek, o kimsenin sahabe hakkındaki güzel itikadına ve sünnetlerine tabi olmaya delalet eder. Bazı kere bu rüya, askerî harekata ve asker şevkine, bazen de ilmin ve emr-i bilmaruf ve nehy-i anilmünke-rin yayılmasına delalet eder.
Sahabeyi görmek, iyi geçinmeye, muhabbete, kardeşliğe yardım ve yararlılığa, düşmanlık ve kıskançlıktan kurtulmaya, kalpte olan kin ve adavetin gitmesine ve sevgiye delalet eder. Çünkü Sahabe-i kiramın halleri böyle idi.
Rüyayı gören fakir ise zengin olur. Çünkü onlar birçok fetihlerde bulunup ganimetler elde ettiler. Eğer zengin ise ahireti dünyaya tercih eder ve malını Allah rızası için sarf eder.
Sahabe-i kiramın rüyada kendisine teveccüh ettiğini görmek, cami, mescid gibi hayırlı binalar yaptırmaya; neseb, kabile ve aşiretinin temizliğine delalet eder.
Rüyada sahabenin kendisinden yüz çevirip şetmettiğini görmek, gören kimsenin, sahabe arasında çıkan ihtilaftan dolayı onların bazısını bazısı üzerine tercih etmesine, sahabenin de rüya sahibine buğz ve gazab etmelerine delalet eder.
Sahabe-i kiramı görmek, tövbeye ve Allah'ın gayrı her şeyden uzaklaşmaya, sahabenin yolunda belirli bir yer ve miktarda hayır ve berekete delalet eder. Sahabe-i kiramın her birisini görmek, zamanında kendisine ve ümmet-i Muhammed'e gelecek bir adalet ve fitneden ibarettir.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Ashab-ı Kiram :
Rüyada sahabe-i kiramı güzel halde görmek, o kimsenin sahabe hakkındaki güzel itikadına ve yollama tabi olmaya işaret eder. Bazı kere bu rüya, askeri harekata ve asker sevkine, bazen de ilmin ve emr-i bilmaruf ve nehy-i anilmünkerin yayılmasına işaret eder. Sahabeyi görmek, iyi geçinmeye, muhabbete, kardeşliğe yardım ve yararlılığa, düşmanlık ve kıskançlıktan kurtulmaya, kalpte olan kin ve adavetin gitmesine ve sevgiye işaret eder. Rüyayı gören fakir ise zengin olur. Çünkü onlar birçok fetihlerde bulunup ganimetler elde ettiler. Eğer zengin ise ahireti dünyaya tercih eder ve malını Allah rızası için sarf eder.

İhya Rüya Tabirleri
Ashab-ı Kiram :
Peygamberimizin (s.a.v.) arkadaşlarını topluca bir yerde görmek salih kimselerden olmaya, dünyada mütevazı yaşamaya, Efendimizin arkadaşlarından birini görmek iyi geçinmeye, sevgilerde samimiyete, din kardeşliğine önem vermeye; iyiliği emredip kötülükteen sakındırmaya Bazen bu rüya ilahi yardıma, Sahabenin iltifatı sağlam itikada, onların gücenikliği inanç zayıflığına, Sahabenin yaşadığını görmek Müslümanların ve İslamiyetlin kuvvet bulmasına delalet eder.

---
Ashab-ı Kiram rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.